Sang og vibration i krop og nervesystem

I denne uge startede jeg på online kurset “Chanting – Yoga of the heart” med Janet Stone.

Pensum til kurset er bogen “Music and Mantras” af Girish og jeg må indrømme at jeg slet ikke få armene ned af begejstring over al den interessante viden bogen byder på!

Min nørde-hjerne er ret vild med at få videnskabelige forklaringer på det som min krop allerede helt intiuitivt ved, og her er hele det første kapitel i bogen spækket med guldkorn.

Måske nedenstående også skaber en aha-oplevelse og følelse af genklang hos dig:
  •  Det at synge sammen i grupper var i menneskers tidlige evolution en måde at skabe en fællesskabsfølelse og skabe grobund for et godt samarbejde.

  •  I forsøg med grupper af mennesker der sang sammen opdagede man at hjerterytmen synkroniserede sig så gruppens hjerteslag blev et.

  •  Hjernen frigør lykke-hormonerne Dopamin og Oxytocin (som også udløses når vi er forelskede), hvilket giver os en følelse af velvære og samhørighed, når vi synger sammen i grupper.

  •  Forsøg viste at fordelene var større ved at chante mantraer end ved at synge “almindelige”sange sammen.

  •  Målinger viste at forsøgspersonernes vejrtrækning sænkede sig fra de gennemsnitlige 15 vejrtrækninger pr. minut til blot 6 vejrtrækninger pr. minut – synkront med en kraftfuld naturligt fremkommet rytme i kredsløbet (kaldet Mayerbølger).

Del denne post

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email